Bill en Hillary Clinton verdienen 109 miljoen dollar in 7 jaar

Door Ingezonden

5 april 2008

Maar natuurlijk zijn ze de politiek in gegaan uit puur idealisme.

De Telegraaf schrijft:

WASHINGTON - De Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton en haar man, ex-president Bill Clinton, boeren goed. Uit vrijdag verschenen cijfers van de belastingdienst bleek dat het koppel in de periode 2000-2007 een totaal belastbaar inkomen had van 109 miljoen dollar.

Clinton maakte de gegevens zelf bekend, kennelijk als middel in de strijd tegen haar Democratische rivaal Barack Obama. Een woordvoerder van Clinton onderstreepte de openheid van Clintons als publieke figuren en hij riep politiek opponenten op er een voorbeeld aan te nemen.

Bill Clinton verdiende sinds zijn vertrek uit het Witte Huis in 2000 circa 51 miljoen dollar aan het geven van lezingen.

Obama maakte eerder bekend dat hij en zijn vrouw Michelle in 2000 een gezamenlijk belastbaar inkomen hadden van 245.000 dollar. In 2006 was dat opgelopen tot bijna een miljoen. Het jaar 2005 was een topper. Toen ging het om 1,6 miljoen dollar, vooral het gevolg van de succesvolle verkoop van Obama's boek Dreams from my Father.

Eerder schreef MeerVrijheid over Tony Blair die miljoenen verdient door lezingen te geven over zijn wandaden, en over Duitse en Nederlandse salonsocialisten die zoals Bart Croughs het noemt 'links lullen, links zakken vullen', evenals over de ondraaglijke hypocrisie van Marcel van Dam en Noam Chomsky.

Stichting MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl