Ron Paul: we gaan door tot mensen het doorhebben

Door Ingezonden

17 februari 2008

Luid applaus en gejoel bij de aankondiging van Dr. Ron Paul. De man die meer “gegoogled” is dan iedere andere kandidaat, aldus de studente die hem introduceert. “Als mensen zouden kunnen stemmen via het internet had ik allang gewonnen,” zegt Paul.

De NOS [sic] bericht over Ron Paul:

En de media zijn volgens hem schuldig aan het feit dat hij (ver) achter ligt op de andere Republikeinse kandidaten. “Bij de debatten mocht ik niet spreken.”

Ondanks de bittere vrieskou zit de zaal in Georgetown University vol. Ron Paul maakt meteen duidelijk wie en wat volgens hem de oorzaak zijn van alle problemen in de Verenigde Staten: de overheid. “Het garanderen van veiligheid is de enige taak waar de overheid zich mee bezig zou moeten houden."

Sleutel
"De rest moet worden overgelaten aan de mensen zelf. Vrijheid. Dat is de sleutel. We moeten terug naar waar het allemaal mee begon, de grondwet. Die hebben we veel te lang genegeerd. Ik geef toe, de grondwet is verre van volmaakt. Maar het is wel het beste contract tussen het volk en de overheid tot nu toe."

Paul is van mening dat het fout gaat als de overheid zich ermee gaat bemoeien. “Neem orkaan Katrina. Toen Washington besloot hulp te sturen hadden we daar vertrouwen in. Iedereen die getroffen was kreeg een cheque van 2000 dollar. Maar er kwamen toch meer mensen op af dan ze hadden verwacht.”

De zaal joelt en lacht. “Vervolgens stuurden ze iedereen een brief met daarin de vraag of het kon worden teruggegeven!”

Rode wangen
In het publiek zit ook Kevin O’Dell. Met een button op zijn zwarte jas gespeld en rode wangen van opwinding. O’Dell is het roerend eens met Ron Paul. “Hij is mijn leider. Mijn auto heb ik volgeplakt met stickers en ik heb ongeveer 1000 dollar overgemaakt.”

Maar waarom is Paul nog in de race? De kans dat hij de kandidaat voor de Republikeinen wordt is immers nihil. “Dat is misschien wel zo,” zegt O’Dell, “maar zolang Paul zijn boodschap blijft verkondigen kunnen we mensen overtuigen. Het grootste deel van de Amerikanen heeft namelijk geen idee waar hij het over heeft.”

Ook Dixon Marin is een fervent supporter. Bij de deuren langsgaan, bellen en geld overmaken, hij heeft het allemaal gedaan. “Iedereen profiteert van vrijheid. We gaan door tot mensen dat eindelijk doorhebben.”
Gerelateerde links:
- Ron Paul en de rol van ideeën, Koen Swinkels
- Ron Pauls bureau
- De Ron Paul campagne voor de Presidentsverkiezingen, Richard L. Sanders
- If You Google Ron Paul, video
- Handleiding ter Bestrijding van Ron Paul

Stichting MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl