Dinsdagavond 4 maart: Inflatie: de oorzaak en de gevolgen

Door Redactie

16 februari 2008

Waarom stijgen de prijzen voortdurend? Is het soms de schuld van de hebberige bedrijven, die steeds meer geld willen ontvangen voor hun producten? En hoe komt het dat de Europese Centrale Bank (en daarvoor De Nederlandsche Bank) voortdurend faalt om als wettelijke "inflatiebestrijder" de prijzen stabiel te houden?

Aan de andere kant: is inflatie eigenlijk wel een probleem? Als alle prijzen en lonen in tandem stijgen, dan verandert er eigenlijk toch helemaal niet zo veel? Je betaalt weliswaar meer, maar je ontvangt ook meer. Of is er meer aan de hand? Op deze en andere vragen krijgt u antwoord tijdens deze presentatie.

Over de spreker

Peter van Maanen (1977) is senior onderzoeker bij de afdeling Nationale Rekeningen van het CBS. Hij studeerde economie, en deed eerder onderzoek als econoom bij het economisch bureau van ING en als summer fellow aan het Ludwig von Mises Institute in de VS. Ook gaf hij korte tijd les op de middelbare school. Zijn scriptie getiteld Keynes is dood - leve Keynes?!, over de achterhaalde en eenzijdige macro-economie op HAVO en VWO was genomineerd voor de Nationale Scriptieprijs 2005. Peter zet zich in voor de Stichting MeerVrijheid en is lid van de academische raad van het Murray Rothbard Instituut.

Lokatie
Libertarische Partij
p/a Haags Juristen College
Landgoed Marlot
Leidsestraatweg 77A
2594 BB 's-Gravenhage

T 070-4262600
F 070-4262610Routebeschrijving
Locatie en routes
Let op! Wie een Navigator gebruikt moet niet de Leidsestraatweg maar de Hofzichtlaan 1 invoeren!
De gemeente heeft namelijk de toegang vanaf de drukke Leidsestraatweg naar de oprijlaan van Landgoed Marlot afgesloten.

Vanuit de richtingen Amsterdam (A4), Utrecht (A12), Rotterdam (A13) en Delft (A4):

U neemt afrit 8 van de A4 (Den Haag Leidschenveen), waarna u rechtsaf de N14 richting Wassenaar kiest. Na drie tunnels gaat u links richting Den Haag Mariahoeve en bij de eerstvolgende stoplichten (schuin tegenover een Texaco pompstation) rechts de Hofzichtlaan in. Na een bocht om het water ziet u verscholen in een park ons kantoor  liggen.

Bij file op de A4 voor Den Haag kunt u ook de volgende route via de A44 kiezen:

Vanaf de A44 uit de richting van Wassenaar bereikt u ons door voorbij Wassenaar Kerkehout, ter hoogte van Van der Valk Hotel Bijhorst rechts te houden om daarna vlak voor een groot viaduct linksaf te slaan richting Den Haag Mariahoeve. Bij de stoplichten gaat u rechtdoor de Bezuidenhoutseweg op en bij de eerstvolgende stoplichten (schuin tegenover een Texaco pompstation) rechtsaf de Hofzichtlaan in. Na een bocht om het water ziet u verscholen in een park ons kantoor.

Vanuit het Centrum van Den Haag:

U rijdt de Bezuidenhoutseweg enkele kilometers af, Paleis Huis Ten Bosch voorbij, totdat u rechts een Texaco pompstation ziet. Hier slaat u linksaf de Hofzichtlaan in. Na een bocht om het water ziet u verscholen in een park ons kantoor.

Parkeren
Parkeren kunt u voor het bruggetje (bij het bord ‘Landgoed Marlot’) op de Hofzichtlaan, of achterlangs op eigen terrein, wanneer u nog drie keer linksaf slaat. Het Haags Juristen College vindt u niet in het hoofdgebouw, maar in het belendende koetshuis.

Met het openbaar vervoer:
Na aankomst op Den Haag CS op het perron met de roltrap naar boven naar het busstation
( http://www.htm.net/smartsite.dws?goto=6968 )

(Driestrippenreis:)

Bus 24: (elk kwartier) vertrekt om 19.40 u. van perron A en komt om 19.55 u. aan bij halte Saffierhorst. U stapt daar uit en slaat linksaf de Hofzichtlaan in die u helemaal afloopt tot u bij een voetgangersbruggetje aankomt dat u oversteekt naar het Landgoed.
Bus 90: (elk uur) vertrekt om 19.34 u. en komt om 19.41 u. aan bij halte Viaduct. Daarna slaat u rechtsaf de Zijdelaan in en de tweede straat rechts, de Hoogwerflaan, die u afloopt tot aan de Hofzichtlaan op welk punt u rechtsaf gaat  en het voetgangersbruggetje oversteekt de ingang van het Landgoed in.
Bus 43: (elk half uur) vertrekt om 19.24 u. en komt om 19.34 u. aan bij halte Hofzichtlaan - Texaco pompstation. U stapt daar uit, loopt naar de kruising en slaat linksaf de Hofzichtlaan in die u helemaal afloopt tot u bij een voetgangersbruggetje aankomt dat u oversteekt naar het Landgoed.

Stichting MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl