Ron Paul op 10 procent in Iowa

Door Redactie

5 januari 2008

Bij de Republikeinse voorverkiezingen in de staat Iowa behaalde Ron Paul 10 procent van de stemmen, en werd daarmee vijfde, net achter John McCain en Fred Thompson, en ruim achter Mike Huckabee en Mitt Romney. De meningen zijn verdeeld over de vraag of dit een goed of slecht resultaat is.

Op Elsevier.nl schreef Rik Kuethe een blogpost over de verrassende Ron Paul:

De kop is er af. In Iowa zijn de eerste voorverkiezingen voor het presidentschap gehouden. En met een verrassende uitslag in beide kampen. In de melkwitte Hawkeye (Haviksoog) State won de zwarte senator Barack Obama de eerste slag van senator Hillary Clinton.

Toch kan aan deze uitslag geen al te grote voorspellende waarde worden toegekend. Van de vier laatste presidenten ( Ronald Reagan, George H.W Bush, Bill Clinton, en de huidige) was George W.Bush de enige die in Iowa won.

Bij de Republikeinen was de verrassing nog groter. Daar eindigde Mike Huckabee, de onbekende oud-gouverneur van Arkansas, bovenaan. In het kamp van de Republikeinen bevindt zich bovendien een kandidaat, die kennelijk de verbeelding van veel kiezers prikkelt. Het gaat om Ron Paul, die in Iowa met tien procent van de Republikeinse stemmen op de vijfde plaats eindigde. 

Lees verder.

Gerelateerde links:
- Ron Paul en de rol van ideeën, Koen Swinkels
- Ron Pauls bureau
- De Ron Paul campagne voor de Presidentsverkiezingen, Richard L. Sanders
- If You Google Ron Paul, video
- Handleiding ter Bestrijding van Ron Paul

Stichting MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl