'Gaat u mij en mijn dokters arresteren?'

Door Redactie

30 november 2007

Politiek is geen onschuldig spel.

Elke overheidswet wordt afgedwongen met de dreiging van geweld. Als je een wet overtreedt, komen er gewapende mensen naar je huis die je meenemen en in een cel gooien. Als je je verzet, loop je het risico te worden neergeschoten. In de cel kom je terecht tussen dieven, verkrachters, moordenaars en al wat dies meer zij en, in de Verenigde Staten tenminste, loop je het niet insignificante risico door medegevangenen verkracht te worden. Het is belangrijk al dit in gedachten te houden wanneer je politici hoort praten over het verbieden van allerlei slachtofferloze misdrijven, zoals bijvoorbeeld het gebruik van medicinale marijuana.

Republikeins presidentskandidaat Mitt Romney is tegenstander van het gebruik van medicinale marijuana. Daarmee geeft hij dus aan dat hij mensen die deze wet overtreden, mensen die zelf in overleg met hun dokters besluiten wat voor hen het meest geschikte medicijn is, in de gevangenis wil laten gooien. 

Romney ontmoet tijdens zijn campagne een jongeman in een rolstoel die hem uitlegt dat hij zal sterven als hij geen medicinale marijuana kan gebruiken. Hij heeft allerlei soorten medicatie geprobeerd waaronder synthetische marijuana, maar niets werkt. Zijn dokter heeft een document ondertekend waarin staat dat hij een perfecte kandidaat is voor het gebruik van medicinale marijuana. Zijn vraag aan Mitt Romney is of Romney hem en zijn dokters zal arresteren als hij deze marijuana gebruikt. Kijk naar het ijskoude antwoord.

 

Een andere Republikeins presidentskandidaat, Ron Paul, kreeg dezelfde vraag voorgelegd. Het antwoord van deze libertarisch angehauchte kandidaat is totaal anders.  

 
Hieronder een parodie op de Amerikaanse oorlog tegen drugs
 

Gerelateerde links:
- De slachtoffers van de oorlog tegen drugs
- Ter verdediging van de drugsdealer
- Ter verdediging van de drugsverslaafde

Stichting MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl