In de naam van de vrouw, de homo en de allochtoon

Door Redactie

7 november 2007

Al meer dan tien jaar oud maar nog steeds zeer herkenbaar. Nu in herdruk via Lulu.com. Theo van Gogh zei over het boek: "Als ik Croughs lees, voel ik me zelf heel progressief".

Van de oorspronkelijke achterflap:

Waarom wonen voorstanders van immigratie zo vaak in buurten waar geen allochtoon te bekennen is? Waarom mogen mannen wel en vrouwen niet besneden worden? Waarom moeten blanke hetero's van de staat een condoom gebruiken terwijl hun risico op aids te verwaarlozen is? Waarom horen we nog dagelijks over de slavenhandel door het Westen en wordt in alle talen gezwegen over dezelfde praktijken bij de Arabieren?

In een van de meest politiek incorrecte boeken van de laatste decennia houdt Bart Croughs het geaccepteerde politieke geloof van de linkse intellectuelen tegen het licht. De wegen van politieke taboes die mensen als Bolkestein schroomvallig betreden, stormt Croughs onvervaard op. Met sardonisch genoegen legt deze treiteraar pur sang de paradoxen van het linkse denken bloot. Bart Croughs (1966) is afgestudeerd in de filosofie. Hij was hoofdredacteur van het tijdschrift Reactie.

"Een provo van de jaren negentig [...] kan erg goed schrijven [...] wel hard. Als ik Croughs lees, voel ik me zelf heel progressief". - Theo van Gogh in een prettig gesprek

"Op een welsprekende manier wordt de vloer aangeveegd met de linkse intelligentsia." - Frank van Zijl in de Volkskrant

"Scherpe pen [...] ongewone felheid en passie." - Henk Steenhuis in HP/De Tijd

[...] rancune van de verongelijkte kleinburger [...] achterbuurtfilosofieën" - Parmentier

Nu voor slechts 7 euro te koop bij Lulu.com, de print on demand uitgeverij. Een spraakmakend kado voor Sinterklaas en Kerstmis.

Stichting MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl