Walter Block’s 'Ter verdediging'

Door Redactie

11 augustus 2007

PERSBERICHT: Het legendarische werk 'Defending the undefendable' (1976) van Walter Block, professor in de economie aan de Loyola universiteit in New Orleans, wordt binnenkort uitgegeven in een Nederlandse vertaling.

Het werk is, zelfs na meer dan 30 jaar, nog altijd actueel en heeft de goede boodschap dat bepaalde mensen wier daden niet kwalijk zijn en die leven van vrijwillige transacties, desondanks op irrationele gronden onwenselijk worden veroordeeld, belasterd en wettelijk belemmerd. Het boek is bovendien zeer leerzaam op economisch gebied. In 32 hoofdstukken rekent de auteur af met misvattingen, vooroordelen en de daaruit voortkomende wetgeving ten aanzien van allerhande mensen, beroepen en activiteiten, waaronder drugsdealers, straatvervuilers, vrekken, pooiers, landschapsverpesters en (zelfs!) kinderarbeid.

De titel van het vertaalde werk is 'Ter verdediging', ISBN 978-90-8841-004-8, de vertaler is Dirk-Jan van Enk en het wordt in de loop van september 2007 verwacht bij uitgeverij de Kenniskwekerij.

Indien u meer informatie wilt, kunt u contact opnemen met Eric Arkesteijn, (e-mail e.arkesteijn@kenniskwekerij.nl of kijk op de site www.kenniskwekerij.nl.

Hier vindt u alle artikelen van Walter Block op MeerVrijheid.

Stichting MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl