Aanklacht tegen Spong: de grap is compleet

Door Redactie

21 mei 2002

Alsof we in in het Wonderland van Alice leven.

Klaagden Gerard Spong en Oscar Hammerstein eerst enkele politici - die nu onverwacht een koekje van eigen deeg krijgen - en journalisten aan wegens aanzet tot haat, nu wordt Spong zelf aangeklaagd. Als het niet zo triest was zou het grappig zijn.

Je zou verwachten dat de erfgenamen van het Fortuyn gedachtengoed (de LPF) de vrije meningsuiting wel enigzins zouden verdedigen maar niets daarvan hoor. Geloof het of niet maar Dhr. Spong zou eventueel in aanmerking komen voor een positie als minister van justitie in een nieuw te vormen kabinet. Dat belooft wat.

Vooralsnog lijkt iedereen voorstander van het vrije woord met name wanneer het zijn of haar eigen woord betreft. Dit is enigzins analoog aan de buitengewoon consequente houding van Catootje (uit de strip "Jan, Jans en de kinderen"). Na een protestactie met haar oudere zus voor de deur van de slager riep zij tijdens het avondeten verontwaardigd uit: "Ja hoor, ik wil wél vegetarisch zijn maar niet tijdens het eten".

Welk van de twee partijen dit soort rechtzaken ook mogen winnen, er is één partij die zowieso wint en dat is de advocaat. Meervrijheid wil vooral niet discrimineren en wenst alle partijen heel weinig succes. De nieuwssite www.nu.nl heeft er een stukje over.

Stichting MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl