1 juni 2002: Libertarische bijeenkomst in Utrecht

Door Redactie

25 april 2002

Zaterdag 1 juni zal in Utrecht een landelijke libertarische bijeenkomst worden gehouden. Helaas kunnen we dan nog niet Tax Freedom Day (TFD) vieren (ergens einde juli) maar het is wel een half jaar na de Walk for Capitalism. Tijdens de bijeenkomst zal het nuttige met het aangename verenigd worden met eten, drank en andere mogelijke genotsmiddelen.

Het doel van deze eerste bijeenkomst is het vergroten van de cohesie binnen de Nederlandstalige libertarische beweging en het bepalen van een weg naar een verdere verspreiding van het libertarische gedachtengoed. Het is gebleken dat veel inspanningen ten gunste van het libertarisme in Nederland en Vlaanderen een op zichzelf staand karakter hebben en deze bijeenkomst hoopt een aanzet te geven voor een coordinatie van deze inspanningen. Op die manier hoeven waarschijnlijk minder inspanningen nodeloos te vervliegen en zal de algehele motivatie verbeteren en het resultaat vergroot worden.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de websites www.meervrijheid.nl en www.libertarian.nl(van het LIBERTARISCH CENTRUM) waarbij het in de bedoeling ligt deze jaarlijks in juni te doen plaatsvinden. Iedereen die mee wil doen met de organisatie of ideeen wil aandragen wordt daartoe van harte uitgenodigd.

Tijdens de bijeenkomst zal niet officieel gediscussieerd worden over libertarische thema's als immigratie en belasting. Deze thema's kunnen wel informeel tijdens het eten of het drinken worden besproken.

Aan personen die willen spreken over hun visie aangaande de verspreiding van het libertarische gedachtengoed en de te nemen richting voor de libertarische beweging wordt daartoe de gelegenheid geboden. (ongeveer 10 minuten per persoon). Geef dit zo vroeg mogelijk aan ons op zodat we er in het programma rekening mee kunnen houden.

Voor wie is het bedoeld?
Voor iedereen die geinteresseerd is in (de verspreiding van) het libertarisme en die een gezellige dag wil doorbrengen met gelijkgestemden. Dus ook voor mensen die zich niet perse bezig (willen) houden met de toekomst van de libertarische beweging. Kennismaking is ook een belangrijke doelstelling van deze dag.

Tijdschema
15.00: Aanvang en koffie
15.30 : Sprekers
16.30 : Borrel
18.00 : Diner
20.00: Natafelen
21.00 Afsluiting en Einde

Kosten
De kosten zijn enigzins afhankelijk van het aantal mensen dat zich aanmeldt. Het grootste deel zal waarschijnlijk worden ingenomen door het diner en de drankjes. Gedacht moet worden aan een bedrag van ongeveer 40 Euro. Betaling zal plaatsvinden bij de aanvang van de bijeenkomst. Mensen die zich niet opgeven voor het diner krijgen uiteraard overeenkomstige korting.

Lokatie
Utrecht, exacte lokatie is nog onbepaald en zal zodra het bekend is worden gemaild. Idealiter zal gekozen worden voor een zo centraal mogelijke lokatie zodat het ook voor mensen uit Vlaanderen niet te ver reizen is. De exacte lokatie is bij voorkeur in de nabijheid van een treinstation en zal ook per auto goed bereikbaar zijn.

Aanmelden
Van enkele personen zijn al aanmeldingen binnen. Mail utrecht2002@meervrijheid.n en meldt waar u vandaan komt, hoeveel mensen u mee brengt en of u wilt blijven eten. Aangezien de organisatie zo spoedig mogelijk een beeld wil hebben van de opkomst is het belangrijk dat u zich SNEL aanmeldt.

Verkoop
Tijdens de bijeenkomst bestaat de mogelijkheid libertarische artikelen en publicaties aan te schaffen. Van Meervrijheid.nl zullen t-shirts te koop zijn (prijs nog onbekend).

Foto's
Tijdens de bijeenkomst zullen foto's worden gemaakt die kunnen worden gepubliceerd op de verschillende libertarische websites. Mensen die veel waarde hechten aan hun privacy zullen hun wensen gehonoreerd zien.

Slag om de arm
Het is een tijd geleden dat zo'n bijeenkomst werd georganiseerd. Aangezien nu nog onduidelijk is hoeveel mensen komen moet de organisatie een slag om de arm houden wat betreft invulling en betaling. Wanneer veel mensen zich aanmelden kan het programma wijzigen en zullen waarschijnlijk mensen uitgenodigd worden te spreken.

Dus, meld u aan voor deze dag en mail utrecht2002@meervrijheid.nl ! Mocht u vragen of opmerkingen hebben mail deze dan via datzelfde emailadres.

Tot 1 juni !

Redactie Meervrijheid.nl

Stichting MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl