Struisvogelpolitiek

Door Pamela Hemelrijk

5 november 2005

“Nu blijft het nog bij straatstenen en brandstichtingen”, zei zo’n gebivakmutste Parijse relschopper vrijdag voldaan tegen TV 5, “maar het wemelt in deze buurten van de wapens, en als die gebruikt worden, dan is de beer pas goed los; dan hebben we een onvervalste burgeroorlog. Het is nog niet zo ver, maar het gaat de goeie kant op.”

Minister Sarkozy heeft gezegd dat de rellen, die zich intussen hebben uitgebreid naar Le Havre, Marseille en nog een paar dwarsstraten, niet vanzelf ontstaan maar georganiseerd worden door bendes. En te oordelen naar het proza van die relschopper zat hij er niet ver naast.

Volksopstanden ontstaan eigenlijk nooit spontaan, nou ik erover nadenk: d’r zit altijd een handjevol agitatoren achter, doorgaans uit de gegoede middenklasse. Zelfs de bestorming van de Bastille was geen initatief van uitgehongerde paupers, maar van een stelletje verwende pseudo-intellectuelen met politieke aspiraties. De Russische revolutie is van A tot Z geregisseerd door Lenin en zijn Bolsjewieken. De Actie Tomaat was geen spontane opwelling van artistieke vernieuwingsdrift, maar een door radencommunisten op touw gezette machtsgreep, zoals we onlangs nog uit een terugblik op de tv mochten vernemen. De studentenrevolte van 1963 laaide niet vanzelf in allerlei Europese steden op: zij is planmatig geëxporteerd door fanatieke missionarissen als Daniel Cohn Bandiet. Zelfs studentenprotesten tegen ons onderwijsbeleid komen niet zomaar uit de lucht vallen: acht jaar lang ging er onder Paars geen student de straat op, hoewel het onderwijs toen toch onder onze ogen werd afgebroken. Maar het kabinet Kok was nog niet gevallen of het Museumplein stond weer stampvol verontwaardigde studenten, zwaaiend met door de vakbond verstrekte voorgedrukte protestflyers Wij, eenvoudige boerenlullen, laten ons elke keer weer als een kudde makke schapen exploiteren om als figurant op te draven wanneer een stelletje verse opportunisten de plaats van de oude opportunisten met geweld wil innemen. Geen wonder dat ze zo op ons neerkijken; we zijn als boetseerklei in hun handen.

Hoe dan ook, je staat er versteld van hoe lakoniek onze media die onrustbarende taferelen in Parijs opvatten. Al meer dan een week is dat inferno nou al aan de gang, de regering staat op het punt het leger in te zetten, en pas afgelopen woensdag maakte Saskia Dekker haar eerste stand-up in het Sjoernaal; zich in de gekste bochten wringend om het woord “immigranten” toch vooral niet te gebruiken. Jongeren, dat zijn het volgens Saskia. Kansarme jongeren. Het Sjoernaal bracht er zelfs eentje in beeld, en laat dat nou net een witte skinhead wezen! Paris is burning, for god's sake, en de Telegraaf opent met gezwets over ons nieuwe zorgstelsel! Zijn ze nou werkelijk stekeblind geworden allemaal? Daar zijn ze dan, de nieuwe bruinhemden die zich met gewapende knokploegen een weg banen naar de macht. Ze winden er zélf niet eens doekjes om: “Het is nog geen burgeroorlog, maar het gaat de goeie kant op. Straks gaan we schieten”.

Duidelijker kan het toch niet, zou je zeggen. En nóg dringt het niet tot die knuckleheads van de pers door dat het laatste bedrijf van de multiculturele catastrofe thans is aangebroken. Slaap maar lekker door jongens, met je kop metersdiep in het zand. Tegen de tijd dat ook in Osdorp en Watergraafsmeer de straten vol liggen met fikkende automobielen en traangasgranaten zullen jullie vanzelf wel uit je dommel ontwaken. En ik verwed er mijn kop onder dat jullie dan wederom een Lonsdalejongere in beeld zullen brengen om de onlusten voor de kijkers te verklaren. Het enige wat er nog aan ontbreekt is een salonorkestje, dat stug Tea for Two blijft spelen terwijl de Titanic sierlijk onder water verdwijnt. Nou ja, je moet natuurlijk een beetje met je tijd meegaan. Dus het zal wel weer rapper Ali B. worden, die dat concert voor zijn rekening mag nemen.

Pamela Hemelrijk

Gerelateerde links:
- Hans-Hermann Hoppe: Over vrije immigratie en gedwongen integratie
- Hans-Hermann Hoppe: De heropleving van het Westen

Over de auteur

Pamela Hemelrijk (1947 - 2009) heeft twaalf jaar voor het ANP gewerkt als algemeen verslaggeefster, en tien jaar voor het Algemeen Dagblad, als feature-reporter en columniste.

Steeds meer conflicten met de hoofdredactie wegens het buiten hangen van de vuile was, en censuur op columns. Kreeg in 1995 een verbod om nog langer columns te schrijven over Srebrenica. (Hoofdredacteur: "Jij altijd met je gezeur over de waarheid, de hele waarheid en niets dan de waarheid; wij moeten hier een krant maken ja? Wij hebben hier te maken met de orde van de dag ja?")

MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl