Held van Eurabië

Door Pamela Hemelrijk

20 oktober 2005

Gefeliciteerd, meneer Cohen, met uw verkiezing tot Held van Eurabië. Theo heeft gehuild van het lachen, verneem ik uit betrouwbare bron. Een martelaar van het vrije woord wordt in mootjes gehakt en wie houdt daar een internationale bekroning aan over? Het opperhoofd van de Gedachtenpolitie!

Wat wordt u toch altijd op uw wenken bediend! Eerst door Mohammed B., die uw politieke aartsvijand voor u uit de weg ruimde en nu weer door de correspondente van Times Magazine, die haar redactie heeft overgehaald om Hirsi Ali te schrappen en u te bewieroken, omdat Nederland anders “zo’n hard, Fortuyn-achtig imago krijgt”. Volgens Abi Daruvalla is het aan u te danken dat er na de moord geen volksoproer is uitgebroken.

Weet de Times veel dat er hier tientallen kerken en moskeeën in de hens zijn gegaan. Abi zal het ze in elk geval niet aan hun neus hangen. Liever geeft ze het lijk van Fortuyn een trap na. Alsof het zíjn schuld is dat je hier je leven niet meer zeker bent als je je mond open doet.

Goeie Vriendin van u zeker, die Abi Daruvalla? Of heeft u haar gewoon omgekocht, net als indertijd collega Jeroen Corduwener? Die kreeg, toen hij werkte aan uw portret als staatssecretaris van Justitie, van u maar liefst 45.608 pop in zijn kontzak gepropt. Zogenaamd om een boek te schrijven over Alleenstaande Minderjarige Asielzoekers, maar dat boek is er nooit gekomen. U komt ook overal mee weg, als ik zo vrij mag zijn. Zelfs als u iemand een halve ton belastinggeld cadeau doet in ruil voor een lovende recensie!

Doet u ooit wel eens iets wat géén doorgestoken kaart is? Zelfs het “onafhankelijk” onderzoek naar de bonnetjesaffaire heeft u opgedragen aan uw partijgenoot Douwe Jan Elzinga. Die constateerde zowaar dat alle partijen waar u op tippelt (PvdA, D66, GroenLinks en A’dam Anders/De Groenen) brandschoon zijn, terwijl alle partijen die u graag geëlimineerd zou zien (VVD, CDA, SP, Leefbaar Amsterdam en Mokum Mobiel) zich een ongeluk hebben gefraudeerd. Strafvervolging vond u niet nodig. Het doel was immers bereikt, of, zoals u het zelf fijntjes uitdrukte: “Die partijen krijgen volgend jaar wel van de kiezer de rekening gepresenteerd”.

En dan die populariteitsonderzoeken waarmee u ons doodgooit! “Iedereen Houdt Van Job Cohen” bulderde het Parool in januari 2004 - vlak voor uw lancering als beoogd premier. Dit bleek uit een onderzoek van uw eigen staf, oftewel de gemeentelijke dienst Onderzoek & Statistiek. Na de moord op Theo wist O&S te melden dat 35 procent van de burgerij u op handen droeg, en in maart 2005 scoorde u zelfs 41 procent. En de sjoernalisten die bullshit maar overschrijven, alsof ze voor de Pravda werken.

Helemaal in de DDR waande ik mij toen er in Man Bijt Hond, één dag na uw lancering als beoogd premier, een gedresseerd schoolklasje verscheen dat het lied “Ik Ben Verliefd Op Job Cohen” ten gehore bracht. We hadden hier, aldus Man Bijt Hond, te maken met een Spontaan Initiatief van de juf. Zij was namelijk enorm betrokken en wilde dat graag met haar leerlingen delen. Ja, ammehoela. Goeie Vriendin van u zeker, die schooljuf? Of heeft zij ook een vorstelijk honorarium aan haar stunt overgehouden, net als collega Corduwener?

Pamela Hemelrijk

Gerelateerde link:
- De Hypocrisie van De Volkskrant en Trouw


Over de auteur

Pamela Hemelrijk (1947 - 2009) heeft twaalf jaar voor het ANP gewerkt als algemeen verslaggeefster, en tien jaar voor het Algemeen Dagblad, als feature-reporter en columniste.

Steeds meer conflicten met de hoofdredactie wegens het buiten hangen van de vuile was, en censuur op columns. Kreeg in 1995 een verbod om nog langer columns te schrijven over Srebrenica. (Hoofdredacteur: "Jij altijd met je gezeur over de waarheid, de hele waarheid en niets dan de waarheid; wij moeten hier een krant maken ja? Wij hebben hier te maken met de orde van de dag ja?")

MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl