Ministeries geven 5 miljoen uit voor 110 nieuwe koffieautomaten

Door Redactie

5 oktober 2005

Geenstijl meldt: 'De ambtenaren van de ministeries van Financiën en VROM hebben het er maar druk mee. Zo zijn er maar liefst honderd van hen geselecteerd voor een speciale koffietest. Beide departementen hebben namelijk nieuwe koffieautomaten nodig en dus zijn drie fabrikanten uitgenodigd het testpanel een bakkie pleur voor te zetten. Hiervoor zijn de ambtenaren, die voor gemiddeld 48.000 euri per jaar op de loonlijst staan, maar liefst een halve dag kwijt. Ofwel de testsessie kost maar liefst 12.000 euro. Maar het kan nog veel erger.

Zo gaat het om de levering van in totaal 110 automaten. Hiervoor is vijf miljoen! uit de schatkist genomen, ofwel een dikke 45.000 euri per automaat. Nou mogen we van Zalm niet meer omrekenen, maar we doen het toch. Een dikke 100.000 oud-Hollandsche guldens per koffieautomaat. Schenken ze vast en zeker goudmerk...'

Patrick Buchanan schreef dat Murray Rothbard hem ooit toevertrouwde: 'All stereotypes are true' en bovenstaand bericht lijkt dit weer eens te bevestigen.


MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl