Sekstoerisme

Door Bart Croughs

20 september 2005

In Vrij Nederland was onlangs een vermakelijke reportage te lezen over vrouwelijk sekstoerisme.

Westerse zestigplussers reizen af naar Gambia om daar met behulp van een goed gevulde portemonnee een Afrikaanse jongeman aan de haak te slaan. Opmerkelijk was de milde toon waarmee over de vrouwelijke sekstoeristen bericht werd.

Wordt bij mannelijke sekstoeristen steevast honend de aandacht gevestigd op hun lichaamsomvang, kaalheid en gevorderde leeftijd, de vrouwelijke sekstoeristen bleef deze behandeling bespaard. En toch zien deze vrouwen er niet veel appetijtelijker uit dan de spreekwoordelijke dikke Duitser in Thailand. Wie de foto’s van de betreffende vrouwen bekijkt, wordt onvermijdelijk overvallen door een grote bewondering voor de Gambiaanse mannen. Het mag zo zijn dat de doorsnee-neger over een grotere seksdrift beschikt dan de blanke, maar dan nog.

'Wie de foto’s van de betreffende vrouwen bekijkt, wordt onvermijdelijk overvallen door een grote bewondering voor de Gambiaanse mannen.'
Nog opvallender was dat de heftige zedenpreken die altijd gepaard gaan met beschrijvingen van mannelijk sekstoerisme in de derde wereld, deze keer geheel achterwege bleven. Niks geen schandalige uitbuiting van Afrikaanse mannen door verwerpelijke westerse vrouwen die misbruik maken van de armoede in Afrika om aan hun gerief te komen.

Dit alles lijkt op het eerste gezicht misschien onbegrijpelijk, maar voor wie de wetten van het progressieve denken heeft doorgrond, is het toch eenvoudig te verklaren. Je hoeft alleen te weten dat mannen en westerlingen onderdrukkers zijn, terwijl vrouwen en inwoners van de derde wereld slachtoffers zijn. Een mannelijke westerse toerist die seks heeft met een Thaise vrouw is dus dubbel onderdrukker, en de vrouw in kwestie is dubbel slachtoffer. De verhoudingen zijn hier overduidelijk: de man is een grote schoft.

Maar als een vrouwelijke westerse toerist seks heeft met een Afrikaanse man, liggen de verhoudingen heel anders: de westerse vrouw is half slachtoffer, half onderdrukker, net als de Afrikaanse man. De verhoudingen liggen als het ware gelijk, en de vrouw is dus geen verwerpelijke uitbuiter.

U ziet: een kind kan de was doen.

Bart Croughs

Deze column verscheen eerder in HP/De Tijd.

Gerelateerde link:
- Bart Croughs: Leve het sekstoerisme!

Over de auteur

Bart Croughs (1966) is een van de vruchtbaarste libertarische geesten van Nederland. Hij is afgestudeerd in de filosofie en was voorheen hoofdredacteur van het tijdschrift "Reactie".

Bart Croughs schreef het boek "In de naam van de vrouw, de homo en de allochtoon". U kunt het bestellen bij Lulu.com of delen ervan hier lezen. Het is een humoristische en felle aanval op het links intellectuele denken in Nederland en legt op zeer leesbare wijze de inconsequenties ervan bloot.

Verder schreef hij voor Playboy zijn eigen column in de periode van maart 1997 tot en met augustus 1998. Gedurende enkele jaren had Croughs een column in het opinieweekblad HP/de Tijd.

MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl