Start your own country

Door Redactie

10 augustus 2005

Op BBC 2 loopt een serie van ene Danny die zijn eigen land wil beginnen. En geef hem eens ongelijk! Het is met name een excuus om een leuk tv-programma te maken maar het resultaat is tevens informatief. Zo ging hij eerder langs bij Sealand in de Noordzee en bezocht in de V.S. een organisatie die stukken land op de maan verkoopt. Wel kopen, niet kijken (en zeker geen rondleidingen). Woensdag 10 augustus om 23.00 uur is te volgen hoe Danny burgers zoekt voor zijn mini-staatje.

King Danny, zoals hij zichzelf maar alvast gekroond heeft, geeft informatie over zijn bevindingen op zijn uitgebreide website. In de vorige aflevering bestormde hij zelfs een bewoond eilandje met een vriend die met zijn beveiligingsbaan bij een supermarkt voor Danny het dichtst in de buurt kwam van een militair in zijn kennissenkring. Met een megafoon liep hij over het eiland en vertelde de mensen dat ze zich vooral geen zorgen hoefden te maken en dat hij zich een goedaardige heerser zou tonen. Zijn invasie duurde echter niet lang toen Danny met de staart tussen de benen vertrok zodra de Engelse politie op het toneel verscheen. Er vielen verder geen klappen, maar het verontrustte de eilandbewoners wel eventjes.

Na deze teleurstellende "aggressieve" daad van Danny zocht hij steun bij een militair in het Britse leger. Hij probeerde een verbond te sluiten met een heuse infanterie-generaal maar kreeg nul op het rekest. Het valt te vrezen dat de nieuwgeboren koning nog veel teleurstellingen zal moeten verwerken (en illusies armer zal worden).

Om toch maar enig succes te boeken eindigde de jonge vorst de eerste aflevering met het besluit zijn eigen kleine flat tot mini-staat uit te roepen. Kunnen zijn gasten daar uit volle borst zijn nationale volkslied gaan zingen.

Libertariers zijn meestal geen monarchisten maar wij wensen koning Danny veel succes op zijn (waarschijnlijk vergeefse) zoektocht naar soevereiniteit.

Hail King Danny!!!

MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl