Zakkenvöller

Door Pamela Hemelrijk

17 juni 2005

De wonderen zijn de wereld nog niet uit: Paul Rosenmöller is er zowaar achter gekomen dat veel moslimvrouwen geen Nederlands spreken. “Een kwart miljoen!” riep hij maandag ongelovig uit in de Volkskrant. “Die de Nederlandse taal hoegenaamd niet machtig zijn! Ik ben daar erg van geschrokken.” Zo ziet u maar weer waar een commissie Pavem al niet goed voor is: ook Rosenmöller Zakkenvöller is nu ook op de hoogte van het probleem. Het heeft een paar centen gekost, 140.000 euries om precies te zijn, maar who cares.

In gedachten zie ik hem geagiteerd heen en weer ijsberen in zijn villa in Driebergen: “Waarom heeft niemand me dat verdorie vertèld?!” “Gut Paul”, hakkelen zijn partijgenoten bedremmeld, “we veronderstelden dat je het wist. Waarom dacht je dat we in mei 2002 duizenden opruiende anti-Fortuyn pamfletten hebben rondgedeeld in het Turks en Marokkaans?”

The husband is always the last to know, zeiden ze vroeger. Maar toen kenden ze de voorzitter van de Commissie Participatie Vrouwen uit Etnische Minderheden nog niet. Niettemin gaf de Volkskrant haar lieveling ruim baan om op te snijden over wat zijn commissie allemaal heeft bereikt. De integratie van allochtone vrouwen is een ‘enorme stap’ verder geholpen, lees ik. Want Paul heeft ervoor gezorgd dat allochtone vrouwen die van hun man het huis niet uit mogen, thans thuis Nederlandse les krijgen van vrijwilligers. Hiertoe heeft de commissie Pavem 18 ‘thuislesorganisaties’ in het leven geroepen.

Daar moest ik even van naar adem happen. Dat verstaat Rosenmöller dus onder integratie: criminelen die hun vrouw wederrechtelijk van haar vrijheid beroven zoveel mogelijk tegemoet komen. “Houdt u uw vrouw gevangen in een torenflat? Geen punt hoor, dan komen we gewoon bij u thuis om uw sloofje in haar kerker les te geven. Dan kan ze straks fijn Nederlands praten met de parkiet. Is het niet lastig voor u dat uw vrouw nooit naar buiten mag? Met boodschappen doen bijvoorbeeld? Zullen we daarvoor ook een vrijwilliger langs sturen? Zegt u het maar.” O ja, de commissie heeft ook nog, na twee jaar nijver ploeteren, een advies opgesteld voor minister Verdonk.

Zou HKH [Maxima] al een poster van Che Guevara boven haar bed hebben hangen?
Dat advies luidt: “Het Moet Sneller! Voor 2010 moeten alle moslimvrouwen zijn ingeburgerd!” En dat voor 140.000 euries; het is te geef. Misschien kan Rosenmöller de volgende twee jaar uittrekken om Justitie van advies te dienen over misdaadbestrijding: “Voortmaken! Voor 2010 moet de criminaliteit geheel zijn uitgeroeid!”

Ach, het is niet zo gek dat Rosenmöller klootzakken die hun vrouw als slavin gebruiken zo behulpzaam is. Hij is nou eenmaal een groot liefhebber van terreur, onderdrukking en massamoord. Zijn grote helden waren Stalin, Mao-Tse Tung, Fidel Castro, Enver Hoxha en Pol Pot. Als lid van de GML (Groep Marxisten-Leninisten) ging hij in 1976 op studiereis naar Albanië, ‘om te zien hoe het allemaal moest’. En de regering van ‘democratisch Kampuchea’ bedankte in 1979, in een hartverwarmende brief, ‘our dear Dutch friends’ van de GML voor hun ‘militant solidarity and support’. Echt de aangewezen persoon om Maxima wegwijs te maken in de Nederlandse samenleving, die Rosenmöller. Zou HKH al een poster van Che Guevara boven haar bed hebben hangen? Ik vrees het ergste.

Pamela Hemelrijk


Over de auteur

Pamela Hemelrijk (1947 - 2009) heeft twaalf jaar voor het ANP gewerkt als algemeen verslaggeefster, en tien jaar voor het Algemeen Dagblad, als feature-reporter en columniste.

Steeds meer conflicten met de hoofdredactie wegens het buiten hangen van de vuile was, en censuur op columns. Kreeg in 1995 een verbod om nog langer columns te schrijven over Srebrenica. (Hoofdredacteur: "Jij altijd met je gezeur over de waarheid, de hele waarheid en niets dan de waarheid; wij moeten hier een krant maken ja? Wij hebben hier te maken met de orde van de dag ja?")

MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl