Persbericht Het Vrije Volk

Door Redactie

22 april 2005

Deze week is de website www.hetvrijevolk.com gelanceerd. De site is met steun van een mecenas opgezet door journalisten en een cartoonist die eerder meewerkten aan De Gestopte Roker, de opvolger van de website van Theo van Gogh.

Toen er een geschil ontstond met mecenas Oscar Hammerstein over de gemaakte financiële afspraken ging De Gestopte Roker op zwart. De medewerkers werden benaderd door een andere mecenas, die anoniem wenst te blijven, en besloten door te gaan. De organisatie achter de nieuwe site is professioneel en betrouwbaar opgezet.

De naam Het Vrije Volk is bedacht met een knipoog naar de roemruchte sociaal-democratische krant, die na de ontkoppeling van de PvdA in 1967 in 1991 definitief ter ziele ging. Nederland is veranderd, maar de nieuwsvoorziening is gekleurd omdat de meeste journalisten op een linkse partij stemmen. In de krant en op televisie treden vooral woordvoerders en lobbyïsten van de boven ons gestelden op. Zij durven veelal niet vrij te spreken omdat ze menen dat ze ‘hun verantwoordelijkheid’moeten nemen om de rust te bewaren. Lees: (zelf)censuur.

Vrijdenkers zitten vaak op internet. De krant, radio en televisie bepalen allang niet meer alleen de meningsvorming. De redactie van Het Vrije Volk publiceert alles wat de krant niet haalt omdat het te kritisch is tegenover de gevestigde belangen of niet links genoeg, maar in elk geval goed geschreven en van de hand van onafhankelijke scribenten.

Belangstellenden kunnen zich abonneren op een wekelijkse nieuwsbrief per e-mail waarin de inhoud van de nieuwe aflevering wordt aangekondigd.


MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl