Amerikaanse Vrijheidradio

Door Redactie

12 april 2005

Meervrijheid heeft haar eigen Vrijheidradio, maar in de Verenigde Staten is er ook een uitstekend libertarisch radioprogramma, dat ook nog eens via internet te beluisteren is.

In de Weekend Interview Show en zijn voorganger Philipp Dru Administrator worden elke week meerdere bekende en minder bekende libertarische namen of andere interessante mensen geïnterviewd door Scott Horton (bekend van AntiWar.com)

Luister bijvoorbeeld naar het hilarische interview met James Bovard over de leugens en absurditeiten van het binnenlandse beleid van Bush (en Clinton!).

Wie er geen genoeg van kan krijgen, luistert naar voormalig VN wapeninspecteur Scott Ritter over de leugens van Bush c.s. over de massavernietigingswapens in Irak. Uit dit interview blijkt sterk dat Bush c.s. niet achteraf gezien fout zaten, maar al die tijd al konden weten (en allicht ook daadwerkelijk wisten) dat zulke wapens niet in Irak te vinden waren.

Of luister naar Joseph Sobran, een oerconservatieve columnist en voormalig redacteur van de National Review die erachter kwam dat hij in feite anarchist is, en daar nu ook rond voor uitkomt. Interessant en hartverwarmend is het om te horen dat Sobran het oorlogszuchtige buitenlandse beleid van de VS verafschuwt, vanuit Christelijk perspectief.

Congressman Ron Paul, wellicht de enige waarlijk libertarische nationale politicus in de VS, spreekt over de toekomst van vrijheid in de VS, en over hoe hypocriet en opportunistisch het er in Washington nu echt aan toe gaat.

Jason Sorens spreekt over de ontwikkelingen in 'zijn' Free State Project.

En voor de fans van 'realistische samenzweringstheorieen' zijn er goede interviews en reportages over de bestorming door de federale overheid van de compound van de Branch Davidians in Waco, Texas, over de aanslag op het regeringsgebouw in Oklahoma, en een bizar maar geloofwardig verhaal over het verspreiden van drugs in Amerikaanse ghetto's door de Amerikaanse autoriteiten.

Met de vele tientallen interviews valt menig slapeloze nacht door te komen. Of zet ze op je iPod en beluister ze in de trein, op het werk, in de auto of tijdens het sporten.


MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl