Chinese arbeiders: 'We worden niet genoeg uitgebuit!'

Door Redactie

1 maart 2005

Via de blog van Mises.org bereikte ons het bericht dat arbeiders van Taiwanese fabrieken in Dongguan, China aan het rellen zijn geslagen nadat onder druk van ngo's en andere groepen de fabrieken besloten om het aantal werkuren per week terug te brengen naar 60 per week. De arbeiders willen juist nog méér werken.

'De belangrijkste oorzaak van de rellen was de limiet op het aantal werkuren in de fabriek. De kortere werkweek werd gewenst door Amerikaanse bedrijven daar zij kritiek van verschillende groepen op lange werkweken wilden voorkomen. Maar de vooral uit migranten bestaande groep arbeiders wilde juist meer werken zodat ze meer konden verdienen. De Amerikaanse bedrijven, de fabriek die eigendom is van Taiwanse bedrijven, en de lokale overheid bereikten een consensus van 60 uur per week (wat nog steeds een overtreding is van de Chinese arbeidswet, maar wat minder is dan bij andere Chinese fabrieken). Maar deze reductie in het aantal werkuren was onbevredigend voor de werkers en de rellen die erop volgden waren van serieuze aard. [de politie moest met groot materieel worden ingezet.]' Lees verder...

Dit werpt weer een nieuw licht op de vraag wiens belangen de andersglobalisten, antikapitalisten en al die anderen eigenlijk behartigen.

Gerelateerde link:
- De Nobele Daden van Nike
- Leve de Globalisering!
- Globaliseringsspecial


MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl