Democratie of terrorisme?

Door Sven Andersson

20 maart 2002

Pim Fortuyn werd onlangs bekogeld met nogal onfrisse 'taarten', nu is er ook een 'actiegroep' die een slagroomtaart (!) uitlooft voor degene die met een schandaal op de proppen komt waarmee men Fortuyn onderuit kan halen. Heel democratisch dus, deze 'wereldverbeteraars'. Het is natuurlijk allang gebleken dat de (stalinistische) 'progressieve' goegemeente, die zo graag woorden gebruikt als 'fascist' en 'racist' - hierbij overigens niet gehinderd door enige feitenkennis - zelf de engste denkbeelden hebben. Deze door het Nederlandse volk gesubsidieerde terroristen (een democratisch gekozen politicus met diverse lichaamssecreties bekogelen is óf terrorisme óf een blijk van een zware geestelijke handicap) verkondigen immers maar een ding: 'mijn mening of géén mening'. Dat soort mensen vind ik nou doodeng.

Waar staan deze zogenaamd 'progressieve' autonomen, krakers en andere profiteurs nou eigenlijk voor?

Onder het mom van vage (gesubsidieerde) 'kunst' en nog vagere 'idealen' met een héle grote bek pretenderen dat je beter bent dan het 'domme klootjesvolk'. Het op deze gronden opeisen van de grootste, mooiste en duurste panden en locaties, uiteraard op andermans kosten. Deze zogenaamde 'vrijplaatsen' (als er iets een contradictie is is dit het wel) zijn overigens dermate 'vrij' dat eenieder die niet gekleed is in hetzelfde 'uniform' er niet inkomt. Laat staan iemand die blijk geeft van zoiets kwalijks als het hebben van een eigen mening. 'Vol is vol, buitenstaanders rot op' lijkt hier het progressieve credo.

Onder pretentie van 'anti-kapitalisme' en nog wat van die vage kreten verwaardigt men zich niet tot deelname aan het arbeidsproces. Met het plukken van de vruchten hiervan, in de vorm van uitkeringen en subsidies, heeft men overigens beduidend minder moeite.

Men schroomt er niet voor grof geweld te gebruiken tegen andersdenkenden, andermans bezittingen of gemeenschappelijk eigendom. Andersdenkenden zijn per definitie 'fout' en als het niet van hen is is het toch maar van 'foute mensen', dus wat scheelt het?

Men propageert een 'betere wereld' voor te staan, maar ik vraag me af hoe een wereld er uitziet waar men verplicht is allemaal hetzelfde te denken en te zeggen. Dit volgens de vastomlijnde extreem linkse dogma's uiteraard. Aan de democratie is deze lieden weinig gelegen, zo laat men keer op keer blijken.

In de wereld die hen voorstaat is geen plaats voor een eigen mening of enige vorm van persoonlijke vrijheid. Een soort Stalinisme in het kwadraat dus. Een wereld bovendien waar niemand z'n eigen achterste afveegt, een douche neemt of de rotzooi opruimt. Maar aangezien iedereen continu stoned is merkt toch niemand dat het stinkt, dus wat zou het. Ik vraag me alleen af wie er dan mag werken voor de grondleggers van deze 'vrijstaat', om hen in de gelegenheid te stellen hun huidige levensstijl vol te houden.

Dat is niet echt de 'betere wereld' waarin ik graag zou willen leven. Daarom ben ik blij met iemand als Pim Fortuyn. Ook al ben ik het niet in alle opzichten met hem eens, hij zorgt er in ieder geval voor dat de socialistische tredmolen waarin dit land al jaren zit opgesloten eindelijk doorbroken wordt. En dat is een goede zaak. We waren al zólang monddood gemaakt door de 'politiek correcte' knevels van de socialistische machten, dat we het niet eens meer in de gaten hadden. De uitgekiende structuur hiervan, met tentakels in elke uithoek, waaronder een uiterst effectieve staatsomroep (Licht het omroepbestel maar eens goed door op politieke achtergrond en benoemingsbeleid) hebben gemaakt dat we tot voorkort weinig anders meer deden dan elkaar in politiek correcte termen napraten.

We zijn zóveel dingen als normaal gaan beschouwen die goed bekeken eigenlijk absurd zijn, dat het een verademing is dat er nu eindelijk weer eens gezegd kan worden waar het op staat, en we weer eens met een frisse kijk naar onze maatschappij kunnen kijken.

Dit gegeven op zich geeft al aan waar we in verzand waren. Alleen het feit al dat je blij moet zijn weer voor je mening uit te mogen komen spreekt boekdelen. Hoog tijd dat we eens wakker worden met z'n allen.

Ik verdenk de links extremisten ervan helemaal geen boodschap te hebben aan de allochtoon, ik ben er in ieder geval verdacht weinig tegengekomen in hun 'vrijplaatsen'. Die zijn al net zo 'wit' als de grachtengordels en villawijken van hun welgestelde 'progressief intellectuele' beschermheren en -vrouwen. De allochtoon wordt zoals gebruikelijk weer eens als wapen ingezet in de strijd voor het eigenbelang.

Zouden deze 'autonomen' (nog zo'n contradictie) soms bang zijn voor hun luizenleventje op staatskosten? Met iemand als Pim Fortuin in de regering zou het namelijk wel eens kunnen dat men moet gaan werken voor de kost. En dat is deze 'vrije geesten' natuurlijk een gruwel. Hun hele creativiteit is immers gericht op het vermijden van elke inspanning om in het eigen bestaan te voorzien. Dus creatief zijn ze wel, alleen op een andere manier dan men doet voorkomen.

Oh, en die slagroomtaart? Die heeft waarschijnlijk dezelfde 'macrobiotische' ingrediënten als de 'taarten' die Pim naar het hoofd geslingerd kreeg. Ik zou dus maar niet al te hard m'n best doen deze te winnen...

Stichting MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl