De Gestopte Roker; Vrij en Ongecensureerd

Door Redactie

17 december 2004

Op 15 december is www.degestopteroker.nl online gegaan. De site is opgezet door journalisten, fotografen en een cartoonist die eerder meewerkten aan De Gezonde Roker, de website van Theo van Gogh.

Na de moord op Theo van Gogh besloten de medewerkers dat ze door wilden gaan met een nieuwe site (Theovangogh.nl wordt omgebouwd tot een bibliotheek). Internet is hét medium voor het vrije woord in een tijd dat steeds meer kranten en nieuws- en actualiteitenprogramma’s kiezen voor woordvoerders, ambtenaren en andere voorspelbare commentatoren. Zij durven bovendien niet meer alles te zeggen wat ze vinden, omdat ze bang zijn voor agressie of menen dat ze ‘hun verantwoordelijkheid moeten nemen’ ter voorkoming van gekwetste reacties. Lees: zelfcensuur.

Wat biedt De Gestopte Roker? Wekelijkse columns, analyses en journalistieke verhalen van onafhankelijke scribenten als Pamela Hemelrijk, Micha Kat, Paul van Buitenen en Bernadette de Wit, brieven van Paul Ruys aan bobo’s en elke week een ‘misselijke grap’ van cartoonist Gregorius Nekschot. Een forum voor lezers hebben we niet, daarvan zijn er al genoeg. Lezersreacties zijn zeer welkom, maar zullen net als voorheen in een journalistiek verhaal worden verwerkt. Ook ingezonden bijdragen zijn welkom.

De Gestopte Roker wordt gesponsord door advocaat Oscar Hammerstein en is gebouwd met hulp van de Stichting MeerVrijheid.nl, naar een ontwerp van Gregorius Nekschot.

Belangstellenden kunnen zich abonneren op een wekelijkse nieuwsbrief per e-mail waarin de inhoud van de nieuwe aflevering wordt aangekondigd.

Lees verder op De Gestopte Roker...

MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl