Stem des volks

Door Pamela Hemelrijk

25 november 2004

Het is u vast ontgaan, want het stond alleen maar in de Telegraaf, en dan nog zeer terloops: Nederland is al twee keer eerder geconfronteerd met rituele moslimmoorden, gepleegd met toestemming van Allah en de Moefti. Beide malen was op de lijken een brief bevestigd, net als bij Theo van Gogh. Het detail van deze brieven is echter bewust stilgehouden door justitie. Kijk eens aan. Theo was dus al het derde slachtoffer van een rituele moslimmoord in dit land.

Als Theo niet zo'n bekende Nederlander was geweest, hadden politie en justitie dus ook zijn liquidatie aan ons verkocht als een ordinaire afrekening in de onderwereld. Net als die andere twee. En dan hadden we nu nog steeds niets geweten van de jihadisten die hier actief zijn. Wie waren die eerste twee slachtoffers? Dat zou ik nou wel eens willen weten. Of houdt justitie dat nog steeds bewust geheim? Ik zal eens voor u gaan bellen, maar ik geef mezelf weinig kans, om u de waarheid te zeggen.

Overigens weet ik wel zeker dat ik uit naam van twee miljoen Fortuynsympathisanten spreek, als ik de KRO bij deze toestemming geef om Willem van Oranje alsnog uit te roepen tot de Grootste Nederlander. Wij Fortuynsympathisanten hebben namelijk onze lol al dubbel en dwars gehad. Het homerische gelach was tot in de verste uithoeken van internet waarneembaar. Alleen al de moordlustige blik van dat serpent Jacobine Geel was balsem op onze ziel, kan ik u mededelen. Ook de freudiaanse verspreking van Wouter Bos ( Wim Kók is de grootste Nederlander!) heeft ons dolgelukkig gemaakt. En het hoogtepunt was Maurice de Hond, die zowaar met een peiling achteraf kwam om de uitslag alsnog te corrigeren. Een historisch unicum, mogen we wel zeggen.

En Maarten van Rossum maar klagen dat de Nederlander geen benul heeft van geschiedenis. Nou, deze verkiezing was een lesje contemporaine geschiedenis dat zijn weerga niet kent. Zij heeft zonneklaar aangetoond dat de democratie in dit land dermate is afgebroken dat het Nederlandse volk alleen nog via stupide tv-spelletjes zijn stem kan laten horen. Vandaar dat de sfeer in de studio zo grimmig was: het ging niet om de grootste Nederlander, het ging om het ravijn dat er gaapt tussen het Binnenhof en het Mediapark aan de ene kant en het Nederlandse volk aan de andere kant. Nee, dat doen ze bij de KRO nooit meer, de kijkers laten stemmen. Daar kunt u van op aan.

Pim Fortuyn wordt weliswaar niet meer door de gevestigde media afgeschilderd als een volksmenner en een nazi, maar wie het openlijk voor hem opneemt wordt nog steeds door de zelfbenoemde elite besmet verklaard. Yoeri Albrecht is op de begrafenis van Theo van Gogh langdurig door volkscommissaris Paul Witteman gekapitteld, omdat hij de rol van Fortuyns ambassadeur had aanvaard. Dat had Yoeri, als Vrij Nederland-journalist, nooit mogen doen, aldus Witteman. Dat betekent zoveel alsdat Yoeri thans als verrader uit het rooie nest is gestoten, met alle desastreuze gevolgen van dien voor zijn carrière. Kop op Yoeri! Je moet maar denken: ze kunnen je misschien je broodwinning afnemen, maar niet je recht van spreken.

Pamela Hemelrijk

Deze column verscheen op 24 november 2004 in het dagblad Metro

Pamela HemelrijkPamela Hemelrijk is columniste bij Metro. Haar altijd al gezonde wantrouwen jegens hen die de macht hebben is het afgelopen jaar enkel nog gegroeid door haar kennismaking met de ideeën van mensen als Murray Rothbard en Hans-Hermann Hoppe. Haar jongste columns hebben dan ook vaak een libertarisch tintje.

Over de auteur

Pamela Hemelrijk (1947 - 2009) heeft twaalf jaar voor het ANP gewerkt als algemeen verslaggeefster, en tien jaar voor het Algemeen Dagblad, als feature-reporter en columniste.

Steeds meer conflicten met de hoofdredactie wegens het buiten hangen van de vuile was, en censuur op columns. Kreeg in 1995 een verbod om nog langer columns te schrijven over Srebrenica. (Hoofdredacteur: "Jij altijd met je gezeur over de waarheid, de hele waarheid en niets dan de waarheid; wij moeten hier een krant maken ja? Wij hebben hier te maken met de orde van de dag ja?")

MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl