Doping is eerlijk

Door Bart Croughs

20 oktober 2004

‘Vrouw wordt sneller,” aldus kopte NRC Handelsblad afgelopen week.

Wetenschappers voorspellen in het tijdschrift Nature dat vrouwen in het jaar 2156 de 100 meter sneller zullen lopen dan mannen. Eindelijk is er op wetenschappelijke wijze een datum berekend waarop het feministische paradijs zal uitbreken.

De wetenschappers baseren hun voorspelling op het gegeven dat het verschil in snelheid tussen mannelijke en vrouwelijke sprinters in de afgelopen honderd jaar kleiner is geworden. Extrapoleer die trend, en uiteindelijk worden vrouwen dan sneller dan mannen. Zo eenvoudig is wetenschap!

Wat de vrouwvriendelijke wetenschappers vergaten te vermelden, is dat in de afgelopen zestien jaar het verschil in snelheid tussen mannen en vrouwen juist weer groter is geworden.

Na de val van de Muur werd bekend hoe de sprintkampioenes uit het Oostblok erin slaagden het gat met de mannelijke sprinters te verkleinen: ze werden boordevol anabole steroïden gepompt. Als halve man is het makkelijker om hard te lopen dan als hele vrouw. Inmiddels zijn de dopingcontroles verbeterd en zijn de dames weer trager gaan lopen.

Dat het befaamde Nature dergelijk broddelwerk publiceert, is overigens niet verbazingwekkend: onderzoek mag nog zo beroerd zijn, zolang het tegemoet komt aan de infantiele gelijkheidsdromen der intellectuelen, is het altijd welkom.

De conclusie moet luiden dat de verbeterde dopingcontroles een reactionair, vrouwvijandig effect hebben: de verschillen tussen man en vrouw worden hiermee groter. Oude vooroordelen wordt nieuw leven ingeblazen, ouderwetse rolpatronen worden versterkt.

Het is onder opiniemakers momenteel vanzelfsprekend om tegen doping te zijn. Dat moet dus veranderen. De strijd tegen doping is een ramp voor iedereen die de gelijkheid van man en vrouw een warm hart toedraagt.

Wie nog bedenkingen heeft in de trant van ‘dopinggebruik is oneerlijk’, dient te beseffen dat het juist mannen zijn die door de chemische fabriek in hun lichaam een oneerlijke voorsprong hebben op vrouwen. Vrouwen die door dopinggebruik een mannelijker lichaam kweken, heffen de bestaande ongelijkheid juist op.

Voor de vrouwvriendelijke intellectueel luidt het motto dus voortaan: weg met de dopingcontroles! Baas in eigen buik!

Bart Croughs

Deze column verscheen eerder in HP/De Tijd.

Over de auteur

Bart Croughs (1966) is een van de vruchtbaarste libertarische geesten van Nederland. Hij is afgestudeerd in de filosofie en was voorheen hoofdredacteur van het tijdschrift "Reactie".

Bart Croughs schreef het boek "In de naam van de vrouw, de homo en de allochtoon". U kunt het bestellen bij Lulu.com of delen ervan hier lezen. Het is een humoristische en felle aanval op het links intellectuele denken in Nederland en legt op zeer leesbare wijze de inconsequenties ervan bloot.

Verder schreef hij voor Playboy zijn eigen column in de periode van maart 1997 tot en met augustus 1998. Gedurende enkele jaren had Croughs een column in het opinieweekblad HP/de Tijd.

MeerVrijheid
webmaster@meervrijheid.nl